Chocolademelk vind ik nou echt zo’n drankje wat je drinkt tijdens een koude winterdag. En dan natuurlijk warm met véél slagroom. Ik snap mensen ook echt niet die dit op een hete zomerdag gaan drinken. Maar ja, dat zal wel aan mij liggen. In ieder geval heb ik hier het recept voor mijn zeezout-karamel chocolademelk. Heerlijk! Ik wou eens wat anders dan de normale versie en kwam al gauw uit op een zeezout-karamel versie. Ik ben zelf namelijk niet zo’n chocoladefan (OMG), maar voor ze zeezout-karamel repen (en dan met name die van Tony Chocolonely) kan je me ’s nachts wakker maken.
Mijn variant
Mijn variant op de warme chocolademelk met slagroom is het volgende:
- Een laagje karamel met zeezout (klik hier voor het basisrecept van karamel)
- Een laagje chocolademelk (natuurlijk gemaakt met Tony Chocolonely zeezout-karamel)
- Een berg slagroom
- Nog een laagje karamel met zeezout, wat gezeefde cacao en chocoladeparels
Mjaaaam klinkt dat niet lekker?! Misschien niet zo goed voor de weegschaal, maar wel degelijk voor je mood. 😉 Zie je jezelf dit al helemaal drinken op de bank met een kleedje tijdens het bekijken van een kerstfilm met de openhaard aan? Ik in ieder geval mezelf wel!
Zeezout-karamel chocolademelk
Materiaal/apparatuur
- Steelpan
- Mengkom
- Garde
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 20 g pure chocolade
- 35 g zeezout-karamelchocolade Tony Chocolonely
- snufje zeezout
- 1 tl vanille-aroma
- 1 x basisrecept karamel zie link in tekst
- slagroom naar wens
- eventueel cacaopoeder voor opmaak
- eventueel chocoladeparels voor opmaak
Instructies
- Warm de melk op in een steelpannetje (niet koken!). Doe ondertussen de chocoladesoorten in een kom en breek in wat kleinere stukken.
- Als de melk warm is giet je dit in de mengkom bij de chocolade. Roer nu met een garde totdat al de chocolade in de melk is gesmolten. Breng op smaak met wat zeezout en vanille-aroma.
- Maak nu het basisrecept voor karamel (zie link onder het recept).
- Pak 2 mokken. Doe hier eerst een laagje karamel in. Vervolgens giet je de chocolademelk erbij. Dan spuit je de slagroom erop naar wens. Maak af met nog een drizzle karamel. Je zou er nog wat cacaopoeder overheen kunnen zeven en chocoladeparels op kunnen doen.
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂