Japanse aubergine (nasu dengaku) met sesam, munt & granaatappel

Ik had dit gerechtje dus al echt heel lang in mijn hoofd zitten. Ik kwam het telkens tegen & dacht: dit moet ik een keer zelf maken! Het zag er telkens zo goddelijk uit (vooral als het net uit de oven kwam omg). Vandaar dit receptje van mij voor Japanse aubergine (nasu dengaku) met sesam, munt & granaatappel. Blij dat ik dit gerechtje hebt ontdekt, want het is echt een aanradertje hoor! Mijn vriend is een echte carnivoor. Als er een keer geen vlees in z’n maaltje zit wordt hij nog net niet boos. Ondanks dit, probeer ik wel hem circa 2 x per week vega te laten eten. De ene keer vind die het lekkerder dan de andere keer, maar het gerecht krijgt nooit een cijfer boven de 7 (puur omdat er geen vlees in zit). En ja, hij geeft elke dag mijn gerecht een cijfer, dat meestal hoger ligt dan de 7, HAHA. Hoe kwam ik hier nou op: hij zat van te voren natuurlijk weer volop te zeuren, want meneer kreeg die dag geen stukkie vlees. Maar zelfs hij was blij verrast & gaf deze Japanse aubergine (nasu dengaku) een 9!!! Nog nooit zo’n hoog cijfer gehad voor een vegetarisch maaltje van hem, dus dan moet dit haast wel lekker zijn toch?! 😉

Tip: Eet dit gerechtje met bruine rijst & wat yoghurt! De yoghurt is er super lekker bij, omdat het best een sterke smaak is en dat maakt het wat neutraler. 🙂

Japanse aubergine (nasu dengaku)

Porties 4 personen
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 2 el sake
  • 3 el mirin
  • 2,5/3 el miso rood of 2 el miso en 1 el sojasaus
  • bosje munt fijngesneden
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 4 el geroosterde sesamzaadjes

Optioneel:

  • 1 el Thaise chilipasta
  • yoghurt voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergines door de helft & snijd er inkepingen in (3 verticaal, 3 horizontaal). Smeer alle helften in met neutrale olie. Zet in de oven voor circa 30 min. (als ze nog niet redelijk zacht zijn, laat ze dan 10 min. langer staan).
  • Maak in de tussentijd de saus: meng de sake, mirin, miso & (thaise chilipasta) met een garde tot een egale saus (is wat dikkig). Haal de aubergines uit de oven en smeer elke helft in met behulp van een kwastje (circa 1 / 1,5 el per helft). Zet weer in de oven voor circa 15 min. dit keer tot de aubergine van binnen zacht is en van buiten een beetje krokant.
  • Serveer de helften aubergines met de fijngesneden munt, granaatappelpitjes & sesamzaadjes. Eet het eventueel samen met wat bruine rijst & yoghurt!!! (2 helften pp, dus 1 aubergine pp).
Keuken: Japans

Op zoek naar meer vegetarische toppers??? Neem hier eens een kijkje! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze smeuïge parelcouscous met groenten, kalamata olijven & rozijnen? Of is deze vegetarische Surinaamse roti met zoete aardappel en aubergine meer wat voor jou? Allebei zeker aan te raden hoor!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close